Per direct hebben wij nieuwe HDD Caddy's in ons assortiment opgenomen. In deze nieuwe type HDD Caddy's kunnen nu ook mSATA en M2. SSD's geplaatst worden. Hiermee spelen wij in op de toekomst omdat wij verwachten dat in de toekomst steeds meer van deze type SSD's verkocht gaan worden. Hier onder leggen wij uit wat de verschillen tussen de desbetreffende SSD's zijn.

SATA SSD (standaard)

De op dit moment meest gebruikte SSD is de SATA 2,5" SSD. De type schijven zitten in zo goed als alle laptops. De aansluiting van deze schijven is een 22-pins aansluiting.

De 2,5" SATA SSD
Onze geschikte HDD Caddy


mSATA SSD / mini SATA SSD

De mSATA SSD's zijn een stuk kleiner en compacter dan de reguliere 2,5" SATA SSD's. Ze worden met name gebruikt in ultrabooks, maar ook in sommige andere laptops. Je kunt dit model niet zomaar in een standaard HDD Caddy plaatsen. Om dit toch mogelijk te maken hebben wij een speciale HDD Caddy in ons assortiment.

De mSATA SSD
Onze geschikte HDD Caddy


M.2 NGFF SSD

De M.2 NGFF SSD is een verbeterde versie van de mSATA SSD. De M.2-interface kan zowel met SATA als ook met PCI Express (PCI-E) overweg. Hierdoor zijn er twee socket-types mogelijk: socket 2 en 3. De maximale doorvoersnelheid van SATA III is 600 MB/s. Met PCI-E kan dit oplopen tot wel 2000 MB/s.

De M.2 NGFF SSD
Onze geschikte HDD Caddy