✓ Voor 23.45 uur besteld, morgen in huis   ✓ Gratis verzending vanaf €15

98% beveelt Notebookcaddy aan

Informatie

Een HDD Caddy is een behuizing die dezelfde afmetingen heeft als een DVD-speler. In een HDD Caddy kun je in een handomdraai een harde schijf plaatsen. Vervolgens haal je de DVD-speler uit je laptop en plaats je er een HDD Caddy voor terug; erg handig als je extra opslagcapaciteit nodig hebt! Ook is mogelijk om een SSD te gebruiken. Je laptop zal hierdoor vele malen sneller worden.


Een HDD Caddy kan in elke laptop van elke fabrikant geplaatst worden, mits er een DVD-speler in de laptop aanwezig is. Net als een DVD-speler zijn er zijn 2 diktes van een HDD caddy beschikbaar: 9,5 mm en 12,7 mm. De meest gangbare dikte van een HDD Caddy is 12,7 mm. Als je wilt weten welke dikte je nodig hebt, kun je de dikte van de DVD-speler opmeten. Deze afmeting komt overeen met de dikte van de HDD caddy. Meer informatie.


Daarnaast heeft een HDD caddy twee aansluitingen: één aansluiting voor het moederbord en één aansluiting voor de harde schijf. De nieuwe harde schijven beschikken over een zogenaamde SATA-aansluiting en de oudere over een PATA/IDE-aansluiting. Ook kan er verschil zitten in de aansluiting naar het moederbord; ook deze kan SATA óf PATA zijn.


Natuurlijk wil je wel een mooie afwerking van de HDD caddy hebben. Je kunt daarvoor heel gemakkelijk het 'frontje' van de DVD-speler afhalen en deze op de HDD caddy zetten. Van de buiten is niet meer te zien dat er een HDD caddy in zit! Zie het voorbeeld hieronder: